Fehérboros-tárkonyos csirke recept
A Fehérboros-tárkonyos csirke hozzávalói:10 db csirke felsőcomb
1 kg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 db tv paprika
5 teáskanál só
tárkony ízlés szerint
1.5 dl fehérbor
1 dl napraforgó olaj
A Fehérboros-tárkonyos csirke elkészítési módja:
A csirkét jól megmossuk, a bőrét lehúzzuk, majd még egyszer megmossuk, besózzuk. Fogunk egy tepsit, az aljára olajat teszünk és belerakosgatjuk a csirkéket. A krumplit megpucoljuk, megmossuk négyfelé vágjuk, rászórjuk a csirkére. A fokhagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, majd a paprikát megmossuk, felkarikázzuk és a fokhagymával együtt a csirkére szórjuk. Megszórjuk az egészet tárkonnyal. A fehérbort alálocsoljuk. Letakarjuk alufóliával, és kb. 30 percet puhítjuk, pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és kb. 35 percig sütjük, közben a szaftjával locsolgathatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 25. 20:35
A fehérboros-tárkonyos csirke elkészítési módja és hozzávalói.