Céklasaláta mindenkor recept
60 perc
A Céklasaláta mindenkor hozzávalói:
2-3 db nagyobb cékla (vagy ennek megfelelő több kisebb)
2 fej vöröshagyma
Ízlés szerint: olívaolaj
ecet
és parajdi (vagy himalájai) só.
A Céklasaláta mindenkor elkészítési módja:
Elkészítésekor a céklát megfőzzük sós vízben, majd kisebb darabokra, vagy karikákra vágjuk. A vékonyan szeletelt vöröshagymát elkeverjük a céklával, ráöntjük az olívaolajat, és az ecetet ízlés szerint, majd megsózzuk. Hagyjuk állni legalább egy órán át, hogy az ízei összeérjenek. Fogyasszuk rendszeresen magában, kenyér nélkül is mert igy nemcsak finom, de egészséges is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 28. 14:30
A céklasaláta mindenkor elkészítési módja és hozzávalói.