Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zsenge töltött karalábé recept

Zsenge töltött karalábé recept

A Zsenge töltött karalábé hozzávalói:
40 dkg darált sertéshús
8 db 7-8 cm átmérőjű karalábé
1 fej vöröshagyma
12 dkg rizs
2 db tojás
2 mk őrölt bors
3 tk só
6 dl tej
3 púpos ek liszt
4 dkg zsír
2 dl tejföl
1 kis csokor petezselyemzöld


A Zsenge töltött karalábé elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük. A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót. A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen. A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk. A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad ki töltelékünk, gombócokat formálunk belőle. Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat, közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk 1.5 teáskanál sót és feltesszük főni. A csupasz gombócokat kicsit később, kb. 15 perc múlva tesszük bele. A petrezselymet felaprítjuk. Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb. 50 perc), szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk. Rántás: a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb. 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt. Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és beletesszük a töltelékeket.

Csak zsenge, fiatal karalábéból jó, ami még biztosan nem fás.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zsenge töltött karalábé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook