Gombasaláta 1. recept
45 perc
A Gombasaláta 1. hozzávalói:
20 dkg zöldbab
20 dkg erdei gomba (tövisalja, májusi pereszke, sárga rókagomba, vargánya, stb.)
20 dkg savanyú uborka
20 dkg zöldpaprika
2 dl paradicsompüré
1 db citrom
Ízlés szerint ecet
só.
A Gombasaláta 1. elkészítési módja:
A szeletelt gombát és a zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük. A gomba levébe egy kevés facsart citromlevet rakunk. Leszűrjük és kihűtjük. A savanyú uborkát, a zöldpaprikát kis kockákra vágjuk, és az egészet összekeverjük. A paradicsompüréből sóval, ecettel, kevés vízzel öntetet készítünk, és a salátára öntjük. Hűtőbe tesszük kb egy órára, hopgy az ízei összeérjenek
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. ápr. 3. 08:26
A gombasaláta 1. elkészítési módja és hozzávalói.