Almaleves mazsolával recept


50 dkg alma
10 dkg kristálycukor
5 dkg mazsola
1 db tojássárgája
fél citrom reszelt héja.
Az Almaleves mazsolával elkészítési módja:
A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat és kb fél óráig főzzük. A mazsolát megmossuk, kevés vízben beáztatjuk, amíg az alma fő. Azután az almát turmixoljuk, hozzáadjuk az előzetesen beáztatott mazsolát, a cukrot és a tojássárgáját és habosra keverjük. Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom. Bármikor elkészíthető.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. ápr. 8. 04:00
Az almaleves mazsolával elkészítési módja és hozzávalói.