Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Almaleves mazsolával recept

Almaleves mazsolával recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Almaleves mazsolával hozzávalói:
50 dkg alma
10 dkg kristálycukor
5 dkg mazsola
1 db tojássárgája
fél citrom reszelt héja.


Az Almaleves mazsolával elkészítési módja:
A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat és kb fél óráig főzzük. A mazsolát megmossuk, kevés vízben beáztatjuk, amíg az alma fő. Azután az almát turmixoljuk, hozzáadjuk az előzetesen beáztatott mazsolát, a cukrot és a tojássárgáját és habosra keverjük. Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom. Bármikor elkészíthető.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az almaleves mazsolával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook