Omlós, szaftos sült oldalas recept
Az Omlós, szaftos sült oldalas hozzávalói:1,2 kg sertés oldalas
2-3 fürt koktélparadicsom
1 egész fej fokhagyma
só, frissen őrölt bors
kókuszzsír
Az Omlós, szaftos sült oldalas elkészítési módja:
Az oldalast egységes méretű részekre darabolom (nagyjából két csontonként érdemes elvágni) - és alaposan besózom. Egy alkalmas méretű tepsit, kikenek zsírral és sorba belerakom a húsdarabokat. 3-4 gerezd fokhagymát lepréselek és beledörgölök a húsokba. A maradék gerezdeket és a koktélparadicsomokat a húsok közé teszem, végül némi borsot tekerek a húsokra, majd egy deci vizet öntök rá. Alufóliával lefedem és 160 fokra előmelegített sütőben sütöm 2 óráig. Utána leveszem a fóliát, feltekerem a sütőt 200 fokra és további 10 percig pirítom. A maradék zsírt tálkába teszem, később kenyérre remek szendvics alap lesz.
Pikáns lesz, ha víz helyett sört öntünk a hús alá; abban is finomra párolódik és egy kicsit különlegesebb lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 24. 09:01
Az omlós, szaftos sült oldalas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.