Omlós, szaftos sertés sült. recept
240 perc
Az Omlós, szaftos sertés sült. hozzávalói:
1,5 kg sertés oldalas
3-4 fürt koktélparadicsom
1 egész fej fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
mangalicazsír
Az Omlós, szaftos sertés sült. elkészítési módja:
Az oldalast egységes méretű részekre daraboljuk. Ekkor nagyjából két csontonként érdemes elvágni. Ezután 6-8 gerezd fokhagymát összezúzunk és beledörzsöljük a húsokba, majd alaposan besózzuk. Ha van rá idő akkor letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük, pihentetjük. Közben egy sütésre alkalmas méretű tepsit kikenünk sertészsírral és egymás mellé sorba rakjuk a húsdarabokat. A maradék gerezdeket és a koktélparadicsomokat a húsok közé tesszük, végül némi frissen törött borssal meghintjük és aláöntünk kb 1 dl vizet is. A tepsit lefedjük alufóliával és 160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 2 óráig Ekkor levesszük az alufóliát, majd felerősítjük a sütőhőmérsékletét 200 fokra és további 10 percig pirítjuk. Ha elkészültünk a sütéssel a maradék zsírt tálkába öntjük és a húst kissé meghűtve felszeleteljük, tálra rakjuk. Körettel, friss kenyérrel, salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. A sültnek pikáns íze lesz, ha víz helyett barna sört öntünk a hús alá. Ekkor is nagyon finomra megpárolódik, de különlegesebb lesz az íze.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. aug. 8. 15:49
Az omlós, szaftos sertés sült. elkészítési módja és hozzávalói.