Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vargányás lecsó bográcsban recept

Vargányás lecsó bográcsban recept

Elkészítési idő 80 perc

A Vargányás lecsó bográcsban hozzávalói:
2 közepes fej vöröshagyma
4-5 evőkanál olaj (vagy sertészsír)
1 evőkanál fűszerpaprika
4 közepes szem érett paradicsom
8 db húsos zöldpaprika (lehet benne egy csipős paprika is)
30 dkg vargányagomba

1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál majoránna
1-1 mokkáskanál őrölt köménymag és morzsolt kakukkfű


A Vargányás lecsó bográcsban elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk a hagymát félbehasítva fölszeleteljük. A bográcsban megforrósított olajon a hagymát üvegesre sütjük, a tűzről félrehúzva a pirospaprikával meghintjük. A paradicsomot néhány pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, lehűtjük és a héját lehúzzuk majd apró kockákra vágjuk, a hagymára dobjuk és elkeverjük. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, kockákra vágott zöldpaprikát, és a megtisztított, a paprikához hasonló darabokra vágott vargánya gombát is. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával, köménnyel és kakukkfűvel fűszerezzük. Kis láng fölött, félig lefödve kb 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Fővés közben a bográcsot többször rázzuk meg a fülénél fogva, hogy az étel egyenletesen puhuljon. Puha kenyérrel, hideg fröccsel kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vargányás lecsó bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook