Vargányás lecsó bográcsban recept


2 közepes fej vöröshagyma
4-5 evőkanál olaj (vagy sertészsír)
1 evőkanál fűszerpaprika
4 közepes szem érett paradicsom
8 db húsos zöldpaprika (lehet benne egy csipős paprika is)
30 dkg vargányagomba
só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál majoránna
1-1 mokkáskanál őrölt köménymag és morzsolt kakukkfű
A Vargányás lecsó bográcsban elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk a hagymát félbehasítva fölszeleteljük. A bográcsban megforrósított olajon a hagymát üvegesre sütjük, a tűzről félrehúzva a pirospaprikával meghintjük. A paradicsomot néhány pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, lehűtjük és a héját lehúzzuk majd apró kockákra vágjuk, a hagymára dobjuk és elkeverjük. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, kockákra vágott zöldpaprikát, és a megtisztított, a paprikához hasonló darabokra vágott vargánya gombát is. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával, köménnyel és kakukkfűvel fűszerezzük. Kis láng fölött, félig lefödve kb 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Fővés közben a bográcsot többször rázzuk meg a fülénél fogva, hogy az étel egyenletesen puhuljon. Puha kenyérrel, hideg fröccsel kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. júl. 29. 17:25
A vargányás lecsó bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.