Omlós és szaftos sült oldalas recept
Az Omlós és szaftos sült oldalas hozzávalói:1, 2 kg sertés oldalas
2-3 fürt koktélparadicsom
1 egész fej fokhagyma
só, frissen őrölt bors
sertészsír
Az Omlós és szaftos sült oldalas elkészítési módja:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold egységes méretű részekre - nagyjából két csontonként érdemes elvágni - és sózd be őket jó alaposan. Végy elő egy alkalmas méretű tepsit, kend ki jó alaposan sertészsírral és tedd bele a húsokat. 3-4 gerezd fokhagymát reszelj le és dörgöld be vele a húsokat. A maradék gerezdeket tedd a húsok közé, tedd köréjük a koktélparadicsomokat is, tekerj némi borsot a húsokra, majd önts egy deci vizet az egészre. Alufóliával fedd le és 160 fokra előmelegített sütőben süsd 2 óráig. Ha letelt a két óra, vedd le a fóliát, tekerd fel a sütőt 200 fokra és pirítsd további 30 percig a húsokat. Ha átsültek, akkor kész is vannak. A maradék zsírt tedd egy tálkába és később kend kenyérre, remek lesz. Ha pikáns ízekre vágysz, víz helyett sört önts a hús alá, abban is nagyon finomra párolódik és egy kicsit különlegesebb lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 3. 18:15
Az omlós és szaftos sült oldalas elkészítési módja és hozzávalói.