Fokhagymás sült oldalas recept
120 perc
A Fokhagymás sült oldalas hozzávalói:
1 kg sertésoldalas
1 fakanálnyi sertészsír
15-20 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: só
frissen őrölt fekete bors.
A Fokhagymás sült oldalas elkészítési módja:
A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd alaposan megsózzuk, és frissen őrölt fekete borssal jól meghintjük. A sütőtepsit kikenjük sertészsírral, majd belerakjuk a húsokat és a fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a húsdarabok közé szórjuk. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Betesszük a tepsit, és a húsok mindkét oldalát egyszer megfordítva kb 45 perc alatt megpirítjuk. Ezután alufóliával lefedjük, amit alaposan a tepsi szélére nyomkodunk és a tepsit visszatesszük a sütőbe. A hőfokot 190 fokra állítjuk és kb egy óra alatt a húsokat omlós puhára sütjük. Friss házi kenyérrel, salátával vagy savanyúsággal kináljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. nov. 7. 09:30
A fokhagymás sült oldalas elkészítési módja és hozzávalói.