Gombakrém szendvicsekhez, pirítóshoz recept


20-25 dkg mezei vagy erdei gomba (májusi pereske, mezei szegfűgomba, stb.),
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg vaj,
2 dl tejföl.
Ízlés szerint: só és petrezselyemzöld.
A Gombakrém szendvicsekhez, pirítóshoz elkészítési módja:
A gombát a vöröshagymával, fokhagymával és egy kevés sóval, a vaj felével megdinszteljük (keverjük, mert könnyen leég!). Hozzáadjuk a vaj maradékát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd botmixerrel krémesítjük, végül a tejföllel készre keverjük. Pirítós kenyéren tálaljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. okt. 28. 09:41
A gombakrém szendvicsekhez, pirítóshoz elkészítési módja és hozzávalói.