Erdélyi aprópecsenye bográcsban, tepsiben recept


50 dkg sertéscomb
20 dkg paradicsom
50 dkg paprika
25 dkg vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
Ízlés szerint: só
mustár
őrölt fekete bors
csípős paprikakrém
pirospaprika.Külön disznózsír ehhez nem szükséges.
Az Erdélyi aprópecsenye bográcsban, tepsiben elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük. A paprikát, paradicsomot és a hagymát vékony karikákra szeleteljük, a húst vékony csíkokra vágjuk. A belevalókat két sorban rakjuk a pirított szalonnára: hagyma, paprika, hús, fűszerek, paradicsom, és ugyanígy, ugyanez még egyszer, majd a tetejére tesszük a tejfölt. Takarék lángon kb másfél órán át főzzük, de egyszer-kétszer óvatosan átkevergetjük. Olykor sok levet ereszt, ezért hagyjuk párolódni. Kifőtt tészta, vagy nokedli illik hozzá. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. okt. 17. 05:20
Az erdélyi aprópecsenye bográcsban, tepsiben elkészítési módja és hozzávalói.