Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Fokhagymás sült burgonya recept

Fokhagymás sült burgonya recept

Elkészítési idő 60 perc

A Fokhagymás sült burgonya hozzávalói:
1 kg újburgonya
máskor tisztított burgonya
Kb 3-4 evőkanál olaj
1 kiskanál pirospaprika
fél kiskanál őrölt rozmaring
4-6 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
A tepsi kikenéséhez: teavaj.


A Fokhagymás sült burgonya elkészítési módja:
Az újburgonyát megmossuk, de csak átdörzsöljük, nem kell meghámozni. A fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és a zúzott fokhagymát. Aki szereti az erős ízeket, az egy kevés aprított kaprot és csipetnyi csípős paprikát is szórhat bele. A burgonyát csíkokra vágjuk és összekeverjük a fűszeres olajjal. Egy tepsit kikenünk vajjal és belerakjuk a burgonyát, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Hideg aludttejjel vagy házi savanyú káposztával az igazi.


Kategória: Egytálételek receptjei


A fokhagymás sült burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook