Mentás burgonyasaláta sonkával recept
A Mentás burgonyasaláta sonkával hozzávalói:60 dkg apró szemű újburgonya
1 bögre zsenge zöldborsó
6 fürjtojás (nem tragédia, ha ezt kihagyod, tudjuk, hogy nem kapni minden utcasarkon)
6 szelet pármai sonka
1 evőkanál tárkony
1 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál felaprított mentalevél
1 evőkanál pirított szezámmag
A szószhoz:
1 kiskanál dijoni mustár
fél citrom leve
0,5 dl olívaolaj
1 kiskanál tahini (szezámmagkrém)
só
bors
A Mentás burgonyasaláta sonkával elkészítési módja:
Főzd puhára a burgonyát, majd hámozd le a héját. A zsenge zöldborsót rövid idő alatt párold puhára, majd öblítsd le jeges vízzel. A fürjtojásokat tedd 5 percre lobogó forró vízbe, hámozd meg a héját, és vágd félbe. Készítsd el a szezámos vinaigrette-mártást: ehhez egy tálkában keverd össze a mustárt a tahinivel, a citromlével és az olívaolajjal. Egy nagy salátástálban forgasd össze a burgonyát és a zöldborsót. Add hozzá a csíkokra vágott pármai sonkát, és szórd meg a zöld fűszerekkel és a pirított sonkával. Legvégül locsold meg a vinaigrette-öntettel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 4. 10:45
A mentás burgonyasaláta sonkával elkészítési módja és hozzávalói.