Szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye recept
A Szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye hozzávalói:1 csokor petrezselyem
1 csípőspaprika
60 dkg sertés sertéslapoka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk. morzsolt majoránna
40 dkg tisztított zöldborsó
A Szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye elkészítési módja:
A húst vágjuk hosszú csíkokra. A szalonnát is metéljük, de ezt gyufaszál vékony csíkokra. A meghámozott hagymát karikára, a fokhagymát pedig szeletekre vágjuk. Pirítsuk meg szalonnát adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát és fedő alatt fonnyasszuk meg. Ha kész, dobjuk bele a húst, pirítsuk 3 percig nagy lángon, majd hintsük meg egy kevés majoránnával, sózzuk, alaposan megborsozzuk és kis lángon puhára pároljuk. Ha esetleg elfőne róla a leve, öntsük fel egy kevés meleg vízzel. Amíg megpuhul egy kicsit a husi, a már kifejtett zöldborsót egy kevés sós vízben pároljuk meg. A paprikát kisebb kockákra a petrezselymet pedig finomra vágjuk. A már párolt húst süssük meg, adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, várjuk meg amíg kicsit összesül, majd adjuk hozzá a petrezselymet. Tálalásnál szórjuk meg a paprikával, sültkrumplival vagy salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. aug. 2. 23:16
A szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.