Meggyes diós pite recept
A Meggyes diós pite hozzávalói:1 pohár joghurt (175 g)
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár étolaj
2 pohár cukor
1 vaníliás cukor
3 egész tojás
4 pohár liszt
4 evőkanál darált dió
1 csomag sütőpor
50 dkg magozott meggy
a tejére:
3 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 marék vágott dió
(a joghurtos pohár a mérce)
A Meggyes diós pite elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Nagyobb tálba, beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót, és simára keverjük. Egy 23x39 cm-es tepsit olajjal kikenünk, liszttel meghintünk. A tészta felét belesimítjuk a tepsibe, majd a darált dióba mártott magozott meggy felével megszórjuk a tésztát. Beborítjuk a maradék tésztával, és a megmaradt meggyel megszórjuk. Végezetül gazdagon megszórjuk vágott dióval, majd a dióra fahéjas kristálycukrot szórunk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk langyosra kihűlni.Ekkor szeleteljük és kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. júl. 26. 12:18
A meggyes diós pite elkészítési módja és hozzávalói.