Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Levendula szörp recept

Levendula szörp recept

A Levendula szörp hozzávalói:
6 db citrom
1kg cukor
1 csésze (2 dl) szárított levendulavirág


A Levendula szörp elkészítési módja:
A citromot megmossuk, majd vékonyan meghámozzuk.A hámozott citromról eltávolítjuk a fehér részt. A citromot és a sárga héját vágjuk apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből készítsünk 1 kg cukorral szirupot. A tűzről levéve keverjünk bele 1 csészényi mosott, szárított levendulát. Áztassuk 2 órán át . Ezt követően szűrjük le, majd felforraljuk, és forrón üvegekben töltjük. Tegyük száraz dunsztba, ekkor nem kell bele tartósítószer. Szódával jéggel ,citromlével kínáljuk.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A levendula szörp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook