Levendula szörp recept

6 db citrom
1kg cukor
1 csésze (2 dl) szárított levendulavirág
A Levendula szörp elkészítési módja:
A citromot megmossuk, majd vékonyan meghámozzuk.A hámozott citromról eltávolítjuk a fehér részt. A citromot és a sárga héját vágjuk apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből készítsünk 1 kg cukorral szirupot. A tűzről levéve keverjünk bele 1 csészényi mosott, szárított levendulát. Áztassuk 2 órán át . Ezt követően szűrjük le, majd felforraljuk, és forrón üvegekben töltjük. Tegyük száraz dunsztba, ekkor nem kell bele tartósítószer. Szódával jéggel ,citromlével kínáljuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. júl. 22. 22:08
A levendula szörp elkészítési módja és hozzávalói.