Fokhagymás sült sertéskaraj recept


4 szelet sertéskaraj
8 gerezd fokhagyma
2 fakanál disznózsír ( vagy 4 evőkanál napraforgó olaj)
4 evőkanál liszt
Ízlés szerint: só és őrölt fekete bors.A díszítéshez: csemege fűszerpaprika.
A Fokhagymás sült sertéskaraj elkészítési módja:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük és kicsit kipotyoljuk. A szélén a hártyákat bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben.A szeletek mindkét oldalát bekenjük a zúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ezután a karajt lisztbe forgatjuk. Ha maradt fokhagyma, érdemes azt is belekeverni. Felforrósítjuk a zsiradékot serpenyőben, és belerakjuk a húst. Fedővel lefedve sütjük öt percig, és ha már szép piros az alja, megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Ezután papírtörlőre szedjük és tetszőleges körettel, hozzá illó salátával, vagy savanyúsággal kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. okt. 18. 16:21
A fokhagymás sült sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.