Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás sült sertéskaraj recept

Fokhagymás sült sertéskaraj recept

Elkészítési idő 90 perc

A Fokhagymás sült sertéskaraj hozzávalói:
4 szelet sertéskaraj
8 gerezd fokhagyma
2 fakanál disznózsír ( vagy 4 evőkanál napraforgó olaj)
4 evőkanál liszt
Ízlés szerint: só és őrölt fekete bors.A díszítéshez: csemege fűszerpaprika.


A Fokhagymás sült sertéskaraj elkészítési módja:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük és kicsit kipotyoljuk. A szélén a hártyákat bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben.A szeletek mindkét oldalát bekenjük a zúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ezután a karajt lisztbe forgatjuk. Ha maradt fokhagyma, érdemes azt is belekeverni. Felforrósítjuk a zsiradékot serpenyőben, és belerakjuk a húst. Fedővel lefedve sütjük öt percig, és ha már szép piros az alja, megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Ezután papírtörlőre szedjük és tetszőleges körettel, hozzá illó salátával, vagy savanyúsággal kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás sült sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook