Fokhagymás, fehérboros apró hús recept


40 dkg sertés comb
1 dl fehér száraz bor
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 db közepes csiperkegomba,1 kiskanál csemege pirospaprika
1 fej közepes vöröshagyma
1 evőkanál sertészsír
1-2 db babéllevél
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
morzsolt majoránna.
A Fokhagymás, fehérboros apró hús elkészítési módja:
A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítás után egészen apróra vágjuk. A hús megmossuk, lecsöpögtetjük, laskára vágjuk és a felforrósított sertészsíron kevergetve fehéredésig pirítjuk, de közben sózzuk és borsozzuk. Ezután meghintjük a vöröshagymával és a fokhagymával. Átkeverjük és a fehér bort aláöntve lefedve pároljuk. Belerakjuk a babérleveleket és közben többször is megkeverjük. Amikor a hús már majdnem puha meghintjük ízlés szerint morzsolt majoránnával, fűszerpaprikával, - ha szükséges utánaízesítjük sóval, őrölt fekete borssal. Fedő nélkül zsírjára sütjük átkeverve. Ízlés szerinti körettel és savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. dec. 19. 05:12
A fokhagymás, fehérboros apró hús elkészítési módja és hozzávalói.