Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szaftos sertésoldalas recept

Szaftos sertésoldalas recept

A Szaftos sertésoldalas hozzávalói:
1 kg sertésoldalas (csontos)
1 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
200 ml ketchup
1.5 ek méz
1 ek balzsamecet
50 ml worcestershire-szósz
1 citromból nyert citromlé
1 ek mustár
2 ek torma
1 tk bors


A Szaftos sertésoldalas elkészítési módja:
Hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával megdinszteljük. Míg a hagymák dinsztelődnek, az oldalast a csonttal ellentétes oldalon behasogatjuk, és besózzuk. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a szósz többi hozzávalóját (hús és só kivételével minden mást), majd szépen összefőzzük sűrű szósszá. Az oldalast sütőtálba helyezzük, és teljesen beborítjuk az elkészült szósszal, ügyelve, hogy a bevágások is jól felteljenek vele. Sütőben lefedve kb. két órát sütjük (kb. fél óránként ránézünk, és a szósszal locsoljuk), majd mikor már szinte leválik a csontról, levesszük a fedést, és pirítjuk még kb. 15-20 percen keresztül. Sült burgonyával és sörrel tálaljuk.:) sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Húsételek receptjei


A szaftos sertésoldalas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook