Egybesült sertéskaraj vérnaranccsal.... recept



1.5 kg karaj
4 db vérnarancs
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, bors
1 db vöröshagyma
2 szál rozmaring + a díszítéshez
1.25 dl fehérbor
1.25 dl csirkealaplé
1 gerezd fokhagyma
Az Egybesült sertéskaraj vérnaranccsal.... elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 225 °C-ra. Egy zöldséghámozóval meghámozunk 3 vérnarancsot (csak a narancsszínű részt), és kifacsarjuk a levüket. A negyedik vérnarancsot vékony karikákra vágjuk. A megkötözött karajt egy tepsibe helyezzük, megkenjük 2 evőkanál olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. A 8 részre vágott hagymát, a narancshéjat és a rozmaringleveleket összeforgatjuk a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a karaj köré rendezzük. 25 percig sütjük, amíg a hús és a hagyma pirulni nem kezd. Közben a bort, az alaplét és az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk 2 dl narancsléhez, 7-8 perc alatt visszaforraljuk kb. 2 dl-re, majd 1,25 dl-t a karaj alá öntünk, és meglocsoljuk vele a húst. A hőmérsékletet 175 °C-ra csökkentjük, a húst – többször meglocsolgatva – további kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd egy tálra tesszük, és alufóliával lazán letakarjuk. A tepsit közepes lángon melegíteni kezdjük, hozzáöntjük a maradék narancsos szószt, és 3 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. A húsról levágjuk a zsinegeket, leöntjük a hagymás- narancsos szósszal, majd rozmaringágakkal és a narancskarikákkal díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. febr. 2. 11:19
Az egybesült sertéskaraj vérnaranccsal.... elkészítési módja és hozzávalói.