Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel recept
A Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel hozzávalói:1, 5 kg oldalas
só, bors
Káposztához:
1 közepes káposzta
zsír
só
fokhagyma
bors
köménymag
kristálycukor
ecet
Knédlihez:
50 dkg rétesliszt
1 tojás
1 kocka élesztő
1 mk só
3-4 dl tej
kevés cukor
A Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel elkészítési módja:
Először az oldalast feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és tepsibe rakjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük sütni. A knédlihez az élesztőt kevés meleg tejbe morzsoljuk, pici cukorral felfuttatjuk, majd kenyérsütőbe öntjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót a maradék tejet, és jól kidolgoztatjuk a tésztát. A tésztát duplájára kelesztjük. 2 részre osztjuk, gömbölyűre formáljuk és újra kelesztjük. Majd gőz fölött megpároljuk. Tűpróbával ellenőrizzük a knédlit! A káposztát lereszeljük, zsíron szép aranyszínűre sütjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és puhára pároljuk. Cukorral és ecettel ízesítjük, pici vizet öntünk alá, egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről. sütési hőfok: 170°C
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 31. 18:13
A sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel elkészítési módja és hozzávalói.