Lebbencsleves bográcsban. recept


10 dkg lebbencs tészta
olaj vagy sertészsír
30 dkg burgonya
15 dkg vöröshagyma
1-1 szál sárgarépa és petrezselyem gyökér
1 kiskanál fűszerpaprika
köménymag
só
ételízesítő
1 szál lestyán
csipetnyi őrölt fekete bors.
A Lebbencsleves bográcsban. elkészítési módja:
A burgonyát és a zöldségeket hámozás után apró kockákra vágjuk. A felmelegített zsiradékban elkezdjük pirítani a lebbencset a köménymaggal. Akkor jó, ha szép halványbarnák lesznek a tészta darabkái. Ekkor hozzátesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát. Még pirítjuk, kis ideig, majd tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük és egy kevés vízzel felöntjük. beletesszük az ételízesítőt, a sót, a lestyánt, a csipetnyi borsot és a burgonyát, illetve a zöldségeket és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi ujjnyi magasságban a bográcsban lévőket. Forrás után csak parázson főzzük tovább, kb 20 percet. Készíthető füstölt szalonnával, házi füstölt kolbásszal, de virslivel is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. aug. 2. 11:42
A lebbencsleves bográcsban. elkészítési módja és hozzávalói.