Tavaszi tarhonyás hús recept
A Tavaszi tarhonyás hús hozzávalói:60 dkg sertéslapocka
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 paprika
1 paradicsom
pirospapria(Őrölt)
só
bors
Tarhonyához:
3 ek olaj
1,5 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl )
1 leveskocka
só
bors
3 csésze víz
10 dkg zöldborsó
1 nagyobb szál sárgarépa
A Tavaszi tarhonyás hús elkészítési módja:
A sertéshúst felkockázzuk,a hagymát apróra vágjuk. Egy lábosban 2 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, aztán a húst, végül megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és lassú tűzön puhára főzzük. A tarhonyát egy másik edényben 2 evőkanál forró olajban aranysárgára pirítjuk, majd kétszer annyi sós vízzel felöntjük, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk. Amint a tarhonya a vizet elfőtte, levesszük a tűzhelyről és pár percig még fedő alatt hagyjuk. A megtisztított sárgarépát felkockázzuk, és a zöldborsóval együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amikor minden megfőtt, a tarhonyát és a húst összekeverjük, majd hozzá adjuk a zöldborsót és a sárgarépát. Ízlés szerint savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. ápr. 26. 22:17
A tavaszi tarhonyás hús elkészítési módja és hozzávalói.