Diós almás sonkasaláta recept

40 dkg alma,
20 dkg sonka
2 db főtt tojás
5 dkg dióbél
1 dl majonéz
1 dl tejföl
1 db citrom
3 dkg cukor,
fél csokor petrezselyem
só
A Diós almás sonkasaláta elkészítési módja:
Meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat és felkockázzuk. Feldaraboljuk a sonkát és tojásokat is. A diót durvára daráljuk (esetleg késsel aprítjuk), majd az alapanyagokkal együtt egy keverőtálba tesszük. A majonézt a tejföllel simára keverjük, sóval, citromlével, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és tálalás előtt lehűtjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk. Pirítóssal kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. ápr. 23. 23:52
A diós almás sonkasaláta elkészítési módja és hozzávalói.