Csirkemell szezámos-mézes bundában pirított tésztával recept
A Csirkemell szezámos-mézes bundában pirított tésztával hozzávalói:1 csirkemell csíkokra vágva
A páchoz:
őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj
A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
2/3 csésze víz
kevés só
A mézes mázhoz:
1/8 csésze méz
1/4 csésze cukor
1/8 csésze ketchup
1 ek. fehérborecet
A Csirkemell szezámos-mézes bundában pirított tésztával elkészítési módja:
A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal. Pirított tészta: A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom. 1-2 ek. sötét szójaszósz 1 kk. chiliszósz 1 kk. kristálycukor 1 kk. borecet 1/2 kk. só 1/2 kk. kukoricakeményítő 6-7 ek. langyos víz
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. jan. 2. 08:16
A csirkemell szezámos-mézes bundában pirított tésztával elkészítési módja és hozzávalói.