Ónémet módra töltött sertés recept
Az Ónémet módra töltött sertés hozzávalói:1 kg dagadó
20 dkg aszaltszilva
2 db alma
2 EK zsemlemorzsa
1 TK cukor
1 TK fahéj
3 dl bor
2 EK olaj
2 db leveskocka
1 TK liszt
4 EK tej
só,bors
Az Ónémet módra töltött sertés elkészítési módja:
A felszurt dagadót,kivűl-belül borsozzuk,a cukrot elkeverjük fahéjjal, kis borral felengedjük és a szilvát beáztatjuk,20-25 perc mulva lecsepegtetjük,elkeverjük aprókockára vágott almával,ezzel megtöltjük a húst,hústtűvel bezárjuk,és forró olajban hirtelen meg piritjuk. Tepsibe tesszük, ráőntjük az olajat, és a szilva áztatólevét, előmelegitett sütőben locsolgatva szép pirosra sütjük közepes lángon, Közben feloldjuk a húsleveskockákat kisebb lábasba öntjük, besüritjük a tejesliszttel, és a mártásta közben tálra tett húsra öntjük. Burgonya krokettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. febr. 21. 19:12
Az Ónémet módra töltött sertés elkészítési módja és hozzávalói.