Afrikai-harcsa tejfölösen /Esetleg tárkonyosan/ recept
Az Afrikai-harcsa tejfölösen /Esetleg tárkonyosan/ hozzávalói:1 kg afrikai-harcsa
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 dl tejfel
só, bors
1 citrom leve
olaj
esetleg 1 fél dl tárkonyecet
1 Ek liszt
Az Afrikai-harcsa tejfölösen /Esetleg tárkonyosan/ elkészítési módja:
A megtisztitott harcsát/lehet bőrősen is/ 3-4 cm kockára vagdosuk,sózzuk, borsozzuk vagy citrom levével vagy tárkony ecettel meg locsoljuk a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és meg dinszteljük, rátesszük a halat,és ovatossan meg forgatjuk, kb 1 dl vízet öntünk rá és 20 percig fedő alatt meg pároljuk.Kis lángon. A tejfelhez hozzá keverjük a lisztet ha nagyon sürü akkor egy kis vízet teszünk hozzá, simára keverjük, ráöntjük a halra egyet rottyanjon. Kukoricás rizzsel tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. febr. 6. 19:40
Az afrikai-harcsa tejfölösen /esetleg tárkonyosan/ elkészítési módja és hozzávalói.