Strasbourgi csirkemell /Egy személyes/ recept
A Strasbourgi csirkemell /Egy személyes/ hozzávalói:1 nagy csirkemell
3 dkg vaj
5 dkg májmástétom
2 dkg füstölt szalonna
2 tojás
1 kanál tejfől
1 kanál Piros Arany
1 kanál szojaszósz
A Strasbourgi csirkemell /Egy személyes/ elkészítési módja:
A mellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és igykapott két hús szeletet kissé kiverjük, szójamártással megkenve 1-2 órára hűtőbe tesszük. Közben a májpásétomot villával összetörjük, az elkapart szalonnával meg egy kis tejfőllel simára keverjük. A hússzeleteket 2 deka vajon az egyik felét szép pirosra sütjük, majd meg forditva őket a sültfelüket máj pástétommal meg kenjük. A maradék vajon teflonba két tükör tojást sütünk,és a hús szeletekre csusztatjuk, azonnal tálaljuk. A legjobb hozzá a burgonyapüré, de saláta sem hiányozhat.
Persze több személynek is elkészithető de duplázzuk .
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. jan. 21. 12:54
A strasbourgi csirkemell /egy személyes/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.