Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) recept

Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) recept

Az Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) hozzávalói:
1 kg sertéscomb
fél kg sertészsír

5 gerezd fokhagyma (vagy több)
1-2 db tv paprika
víz
bors


Az Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) elkészítési módja:
A megmosott húst besózzuk és vékony cikkekre vágott fokhagymával megtűzdeljük körbe-körbe. A zsír kb egy negyed részét felforrósítjuk és beletesszük a húst, gyorsan körbe sütögetjük, hogy kérge legyen. Közben a paprikát vékony csíkokra vágjuk. Ha a húsnak minden oldala barnás, felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a többi zsírt, és megszórjuk a paprikával. Fedő alatt pároljuk. A vizet mindig pótoljuk, ha elfőne. A húst néha megforgatjuk. Ha puha a hús és elfőtt a víz, kicsit rásütünk és egy pici vízzel felöntjük és ismét elpárologtatjuk róla. Ekkor besűrűsödik a szaft, szép barnás lesz, az utolsó fázisban megszórjuk egy kis borssal.

Lehet egyben is hagyni a húst, lehet félbe vágni stb. (ha szeletekre vágom, akkor könnyebben kiszárad)


Kategória: Húsételek receptjei


Az anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook