Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) recept
Az Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) hozzávalói:1 kg sertéscomb
fél kg sertészsír
só
5 gerezd fokhagyma (vagy több)
1-2 db tv paprika
víz
bors
Az Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) elkészítési módja:
A megmosott húst besózzuk és vékony cikkekre vágott fokhagymával megtűzdeljük körbe-körbe. A zsír kb egy negyed részét felforrósítjuk és beletesszük a húst, gyorsan körbe sütögetjük, hogy kérge legyen. Közben a paprikát vékony csíkokra vágjuk. Ha a húsnak minden oldala barnás, felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a többi zsírt, és megszórjuk a paprikával. Fedő alatt pároljuk. A vizet mindig pótoljuk, ha elfőne. A húst néha megforgatjuk. Ha puha a hús és elfőtt a víz, kicsit rásütünk és egy pici vízzel felöntjük és ismét elpárologtatjuk róla. Ekkor besűrűsödik a szaft, szép barnás lesz, az utolsó fázisban megszórjuk egy kis borssal.
Lehet egyben is hagyni a húst, lehet félbe vágni stb. (ha szeletekre vágom, akkor könnyebben kiszárad)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. jan. 19. 15:53
Az anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.