Szőlőlevélbe töltött lazacos rizs (Nők lapja) - partifalatok recept
A Szőlőlevélbe töltött lazacos rizs (Nők lapja) - partifalatok hozzávalói:16 konzerv szőlőlevél
negyed kaliforniai paprika
olaj
25 dkg főtt rizs
30 dkg lazacfilé
1 csokor petrezselyem
só
fehér bors
fél citrom reszelt héja és leve
A Szőlőlevélbe töltött lazacos rizs (Nők lapja) - partifalatok elkészítési módja:
A szőlőlevelet 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A lazacot besózzuk, megpároljuk és szétmorzsoljuk. A petrezselymet finomra vágjuk. Hozzáadjuk a főtt rizst. Az egészet összekeverjük egy tálban, ízesítjük sóval, borssal és a citrommal. A leveleket kiterítjük, szárazra tröljük, közepébe egy kupac tölteléket teszünk, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
Nem láttam még boltban konzerv szőlőlevelet, én inkább igazit használnék...
Az eredeti recept leírásból hiányzott, hogy mikor kell hozzáadni a főtt rizst, de gondolom így ésszerű.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. jan. 12. 13:47
A szőlőlevélbe töltött lazacos rizs (nők lapja) - partifalatok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.