Kukoricapuffancs recept
A Kukoricapuffancs hozzávalói:1 doboz csemegekukorica
5 ek. liszt
2 db tojás
2 dl tej
1 db vöröshagyma
1 ek. olaj
1 tk. sütőpor
ételízesítő
só
bors
olaj a sütéshez
A Kukoricapuffancs elkészítési módja:
A hagymát az olajon megpárolom, majd botmixerrel pépesítem. A egész tojásokból a tejjel és a liszttel finom, sűrű palacsinta tésztát készítek. Hozzáadom a kukoricát, sütőport, egy kevés ételízesítőt és a hagymát, kevéske borsot adok hozzá, ha szükséges sót (vigyázzunk, mert az ételízesítő sós). Jól összekeverem. Az olajat felforrósítom és a masszát olajos kanál segítségével beleszaggatom. Szűrőlapát segítségével megfordítom, mindkét oldalát pirosra sütöm. Papírral kibélelt tányérra szedem és bármilyen húsos ételhez köretnek tálalom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. máj. 10. 21:57
A kukoricapuffancs elkészítési módja és hozzávalói.