Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Mángold-nyél morzsával recept

Mángold-nyél morzsával recept

A Mángold-nyél morzsával hozzávalói:
Mángold-nyél /szár/
kenyérmorzsa v.zsemlemorzsa
tejföl
reszelt sajt

vaj a sütőtál kikenéséhez


A Mángold-nyél morzsával elkészítési módja:
A szép nagy, méretes mángold levelekből főzeléket vagy levest készítek spenót módjára, de a levélnyelet sem szabad eldobni. Kb. 10-15 cm-es darabokra vágom, s késsel lehúzom róla a külső, vékony hártyaréteget. Jól megmosom és sóval, kevés cukorral ízesített vízben pár perc alatt megfőzöm. Közben kenyérmorzsát pirítok. Egy jénai tálat kivajazok és a morzsa felét beleszórom, ráhelyezem a megfőzött mángold szárakat. Tejföllel meglocsolom, ráteszem a morzsa másik felét és reszeltsajttal megszórom a tetejét. Addig sütöm, míg a sajt megolvad és kicsit megpirul.

Fotó megtekinthető a naplóm 541-542-es bejegyzésében.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A mángold-nyél morzsával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook