Mángold-nyél morzsával recept
A Mángold-nyél morzsával hozzávalói:Mángold-nyél /szár/
kenyérmorzsa v.zsemlemorzsa
tejföl
reszelt sajt
só
vaj a sütőtál kikenéséhez
A Mángold-nyél morzsával elkészítési módja:
A szép nagy, méretes mángold levelekből főzeléket vagy levest készítek spenót módjára, de a levélnyelet sem szabad eldobni. Kb. 10-15 cm-es darabokra vágom, s késsel lehúzom róla a külső, vékony hártyaréteget. Jól megmosom és sóval, kevés cukorral ízesített vízben pár perc alatt megfőzöm. Közben kenyérmorzsát pirítok. Egy jénai tálat kivajazok és a morzsa felét beleszórom, ráhelyezem a megfőzött mángold szárakat. Tejföllel meglocsolom, ráteszem a morzsa másik felét és reszeltsajttal megszórom a tetejét. Addig sütöm, míg a sajt megolvad és kicsit megpirul.
Fotó megtekinthető a naplóm 541-542-es bejegyzésében.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. máj. 4. 19:17
A mángold-nyél morzsával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.