Kukorica puffancs recept
A Kukorica puffancs hozzávalói:1 db kukoricakonzerv
5 ek. finomliszt
2 db tojás
2 dl tej
1 fej vöröshagyma
1 ek. étolaj
1 tk. sütőpor
ételízesítő
só
őrölt fekete bors
étolaj a sütéshez
A Kukorica puffancs elkészítési módja:
A hagymát az olajon megpárolom, majd botmixerrel pépesítem. A egész tojásokból a tejjel és a liszttel finom, sűrű palacsinta tésztát készítek. Hozzáadom a kukoricát, sütőport, egy kevés ételízesítőt és a hagymát, kevéske borsot adok hozzá, ha szükséges sót (vigyázzunk, mert az ételízesítő sós). Jól összekeverem. Az olajat felforrósítom és a masszát olajos kanál segítségével beleszaggatom. Szűrőlapát segítségével megfordítom, mindkét oldalát pirosra sütöm. Papírral kibélelt tányérra szedem és bármilyen húsos ételhez köretnek tálalom.
A vöröshagyma nagyon passzol hozzá, remekül illik a kukorica édes ízéhez. Gyors, egyszerű és finom!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 25. 19:48
A kukorica puffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.