Bécsi bélszín recept
A Bécsi bélszín hozzávalói:75 dkg vesepecsenye
só, bors
2 evőkanál vaj
1 hagyma
1 sárgarépa
1 póréhagyma
egy fél zeller kockára vágva
1 kanál paradicsom püré
2,5 dl tejföl
A Bécsi bélszín elkészítési módja:
A húst megsózzuk, borsozzuk, a vajat egy edényben megolvasztjuk, a zöldséget beletesszük és a húst rátesszük. Az előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük, közben gyakran öntözzük. Ha megsült a hús, kivesszük, melegen tartjuk. A zöldséget felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, felfőzzük, majd hozzáöntjük a tejfölt. A húst csak 10 perc elteltével szeleteljük, hogy a leve benne maradjon.
Zöldborsóval tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 21. 21:49
A bécsi bélszín elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.