Firenzei négysajtos tészta recept
A Firenzei négysajtos tészta hozzávalói:400 g csőtészta
200 g aprófejű gomba
kevés olívaolaj
5 dkg trappista sajt
5 dkg ementáli
5 dkg mozzarella
kevés parmezán
fehér bors
2 dl főzőtejszín
250 g spenótlevél
maréknyi dióbél
A Firenzei négysajtos tészta elkészítési módja:
Készítsd el először a négysajtos mártást. Reszeld le a sajtokat, melegítsd meg a főzőtejszínt,de ne forrald, és tedd bele a sajtokat. Tegyél hozzá őrölt fehér borsot. Ha a sajtok felolvadtak, akkor kész is a négysajtos mártás. Főzd ki a tésztát. Ezalatt a gombát vágd nem túl vékony szeletekre, és pirítsd meg kevés olajon. Tedd a mártást és a spenótot a gombához, és addig kevergesd, amíg a spenót fonnyadni nem kezd. Keverd össze a tésztával, szórd meg a dióval, majd kivajazott hőálló tálban süsd 8 percig.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 19. 21:31
A firenzei négysajtos tészta elkészítési módja és hozzávalói.