Gesztenyés kocka meggyel recept
A Gesztenyés kocka meggyel hozzávalói:Tésztához:
6 db tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. liszt
1 púpos ek. kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
1 csomag gesztenyemassza
3 dl tej
1 vaníliapuding
5 dkg cukor
3 dl habtejszín
+2 dl habtejszín a tetejére
1 ek. zselatin
0,5 kg magozott meggy
A Gesztenyés kocka meggyel elkészítési módja:
6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 6 ek. kristálycukrot és azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet. Kikent lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük. Míg sül, elkészítjük a krémet. A 3 dl tejbe megfőzzük a pudingot az 5 dkg cukorral, majd hűtjük. A 3dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.A zselatint meleg vízben feloldjuk és azt is hozzá keverjük. A gesztenyét villával kicsit összetörjük és a krémhez keverjük. Géppel jól kihabosítjuk. Végül felverjük a tetejére a 2 dl tejszínt is. A piskótára kenjük a krémet, megszórjuk a meggyel és végül rákenjük a tejszínhabot. Hűtőben tároljuk tálalásig. (Tegyünk félre párszem meggyet a díszítéshez)
Kockára vágjuk és a tetejét egy szem meggyel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 16. 20:54
A gesztenyés kocka meggyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.