Sajttal töltött virsli bundában tárkonyos burgonyafőzelékkel recept
A Sajttal töltött virsli bundában tárkonyos burgonyafőzelékkel hozzávalói:50 dkg burgonya
3 evőkanál zsír vagy olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított, vagy tárkonyos ecet)
8 db virsli
30 dkg emmentáli sajt
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A Sajttal töltött virsli bundában tárkonyos burgonyafőzelékkel elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk vagy szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Amíg a burgonya fő, előkészítjük a virsliket. A virsliket hosszában bevágjuk (a végeitől 1 cm-re, nem teljes hosszában). A sajtot felszeleteljük 3-4 mm vastagra (vagy vehetünk szeleteltet is), attól függően, mekkora a virsli, és a bevágásba tömjük. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk. Ha a burgonya megfőtt, zsemleszínű rántást (2 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt) készítünk hozzá, összeforraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tárkonyt és az ecetet. Ezzel már forralni nem kell, mert a tejföl összeugrik. A virsliket bő olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és feltétként a forró főzelékhez tálaljuk.
A kihűlt virsliket, ha nem fogy el, fel is karikázhatjuk, és koktélparadicsommal vagy savanyú uborkával, esetleg főtt tojással vendégváró falatkák is lehetnek.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 14. 19:40
A sajttal töltött virsli bundában tárkonyos burgonyafőzelékkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.