Temesvári sertésragu recept
A Temesvári sertésragu hozzávalói:80 dkg sertés hús
50 dkg zöldbab
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 tk pirospaprika
3 dl tejföl
1 ek liszt
10 dkg szalonna
1 paprika
1 paradicsom
(ha nincs paprika, paradicsom akkor 3 ek lecsó)
A Temesvári sertésragu elkészítési módja:
A húst apró kockákra vágjuk a szalonnával együtt. A szalonna zsírját kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát, visszatesszük és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot vagy a lecsót. A húst is hozzáadjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk puhulni fedő alatt, néha azért keverjük meg. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet. Ha nincs elég leve akkor öntsünk alá egy kevés vizet. Főzzük puhára. A tejfölt keverjük ki a liszttel, majd habarjuk be vele a kész ragut.
Tésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 13. 19:15
A temesvári sertésragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.