Sörben sült csirkecomb recept
A Sörben sült csirkecomb hozzávalói:4 db csirkecomb
5 dkg füstölt szalonna
egy nagyobb póréhagyma fele
2 dl sör
mustár
só, bor
A Sörben sült csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat megmostam, lehúztam róluk a bőrt, és szárazra töröltem. Megsóztam, borsoztam, és vékonyan bekentem mindenhol mustárral. Egy serpenyőben zsírjára sütöttem az apróra vágott szalonnát. A kisült pörcöt kiszedtem, és félretettem. A zsírban hirtelen megpirítottam a hús mindkét felét. (Vigyázzunk, mert a mustár hamar megég!) Rászórtam a húsra a felszeletelt póréhagymát, és felöntöttem a sörrel. Lejjebb vettem a lángot, és fedő alatt pároltam a combokat, amíg megpuhultak. (Érdemes többször ránézni a húsra, mert a sörben sokkal hamarabb megpuhul, mint vízben.) Amikor a hús megpuhult, levettem a fedőt, feljebb vettem a lángot, és zsírjára sütöttem. Tálalásnál ráhalmoztam a póréhagymát, és a sült szalonnadarabokat.
Bármilyen körettel finom!:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 9. 18:05
A sörben sült csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.