Csirkerakottas recept
A Csirkerakottas hozzávalói:4 egész csirkecomb
8 szelet vékonyra vágott angol szalonna
4 szelet füstölt húsos szalonna
8-10 krumpli
1 póréhagyma
2 sárgarépa
olívaolaj
1,5 dl barna sör
só, bors, kakukkfű, rozmaring, babérlevél
A tetejére: reszelt sajt
A Csirkerakottas elkészítési módja:
Olívaolajjal vékonyan kikenünk egy kör alakú sütőedényt. A burgonyát megmossuk, felkarikázzuk, és a fele mennyiséggel kirakjuk a tál alját. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, kakukkfűvel és összetört babérlevelekkel. A csirkecombokat kettévágjuk, besózzuk, elrendezzük a burgonyán. Minden combra egy-egy vékony szelet angol szalonnát teszünk, majd az egész tetejére 4 szelet húsos füstölt szalonnát. Felkarikázzuk a póréhagymát és a sárgarépát. Rászórjuk a csirkecombokra, és megfűszerezzük. Végül a maradék burgonyával tetőcserép-szerűen befedjük a tálat. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Olívaolajjal megspricceljük a burgonyák tetejét. Óvatosan ráöntjük a barna sört, ezüstpapírral lefedjük, majd betoljuk a sütőbe. A sütőt 150 fokra előmelegítjük, és a tálat 2 órán át lassan sütjük benne. Kihúzzuk, levesszük a fedélként szolgáló ezüstpapírt, megszórjuk sajttal, és visszatoljuk 190-200 fokra, kb. 30 percre.
Forrón, savanyú uborkával vagy csalamádéval tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. febr. 5. 11:11
A csirkerakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.