Húsos krumplis tepsis recept
A Húsos krumplis tepsis hozzávalói:1 kg burgonya
50 dkg csontozott karaj
4 dl tejföl
1 db tojás
1 db zöldpaprika
1 ek étolaj
só
bors
fűszerpaprika
A Húsos krumplis tepsis elkészítési módja:
A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk. Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával. Újra megsózzuk és megkenjük a tojással elkevert tejföllel, kevés olajat teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet.
A végén lehet ízlés szerint reszelt sajtot is ráolvasztani.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. febr. 5. 06:56
A húsos krumplis tepsis elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.