Sajtos burgonyapüré tepsiben recept
A Sajtos burgonyapüré tepsiben hozzávalói:1 kg burgonya
3 db tojás
2 dl tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
vaj
só
bors
A Sajtos burgonyapüré tepsiben elkészítési módja:
A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk. Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába. Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk.
180 fokon, légkeveréssel, aranyszínűre sütjük, tálaljuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. febr. 4. 06:28
A sajtos burgonyapüré tepsiben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.