Petrezselymes karfiolpüré recept
A Petrezselymes karfiolpüré hozzávalói:70 dkg karfiol
2 ek. vaj
5 ek olaj
3 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 cs. petrezselyemzöld
1/4 citrom
só
őrölt bors
A Petrezselymes karfiolpüré elkészítési módja:
Egy nagyobb edényben vizet forralunk, megsózzuk. A rózsáira szedett,karfiolt beletesszük, 12-13 perc alatt puhára főzzük. A vaj felén és az olajon a kockára vágott hagymát finoman megpirítjuk, megsózzuk, majd a ráreszelt fokhagymával átpirítjuk. A karfiol főzővizébe fél percre beletesszük a petrezselymet, majd az egészet leszűrjük, csepegtetjük. Botmixerrel pürésítjük, a vaj másik felével dúsítjuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Sült halak mellé kiváló köret.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. jan. 30. 22:58
A petrezselymes karfiolpüré elkészítési módja és hozzávalói.