Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos guba forró meggyel recept

Mákos guba forró meggyel recept

A Mákos guba forró meggyel hozzávalói:
15 db kifli
25 dkg darált mák
10 dkg porcukor
1 l tej
1 db vanília
30 dkg meggy
3 kanál keményítő
4 kanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 dl vörösbor


A Mákos guba forró meggyel elkészítési módja:
A kiflit karikára vágjuk. A vörösbort felforraljuk a cukorral és a fahéjjal. Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a meggy szétesik. Ekkor keményítővel sűrítjük, és turmixoljuk, egy botmixerrel. A tejet felforraljuk a vaníliával, a porcukrot pedig összekeverjük a darált mákkal. A kiflikarikákat meglocsoljuk a forró tejjel, majd ha megázott, összekeverjük a porcukros, darált mákkal. Tálaláskor, külön kínáljuk a forró meggyet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos guba forró meggyel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook