Mézes krémes recept
A Mézes krémes hozzávalói:A tésztához:
1,5 dkg margarin
10 dkg méz
3 dkg kristálycukor
1 tojás
22 dkg liszt
3,5 g szódabikarbóna
A krémhez:
2,4 dl tej
3 dkg liszt
0,7 dkg keményítő
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
vaníliás cukor
A Mézes krémes elkészítési módja:
A margarint, a mézet, a cukrot, a lisztet, a szódaport és a tojást egyneműre összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, és letakarva, hűtőben fél órát pihentetjük. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk a lapokat, és előmelegített sütőben, 180 fokon pillanatok alatt kisütjük. A kihűlt lapokat a kész krémmel megtöltjük. A lisztet és a keményítőt kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a többi tejet felforraljuk, majd a lisztes habarással besűrítjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a hideg tejes masszával összedolgozzuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2007. okt. 24. 18:38
A mézes krémes elkészítési módja és hozzávalói.