Dióval töltött mazsolás- lekváros batyu recept
45 perc
A Dióval töltött mazsolás- lekváros batyu hozzávalói:
50 dkg (1 csomag készen kapható mélyhűtött, vajas tészta)
10 dkg darált dió
15 dkg sárgabaracklekvár
2 ek. rum
10 dkg mazsola
1 tojás
liszt a tészta nyújtásához
porcukor a tálaláshoz
A Dióval töltött mazsolás- lekváros batyu elkészítési módja:
A fagyasztott tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.(legalább 2 óra)A darált diót kikeverjük a lekvárral, majd beletesszük a rumba áztatott mazsolát is.A kiengedett tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 7*7cm-es lapokra vágjuk. Minden tésztalap közepébe kávéskanálnyi tölteléket teszünk,majd a széleket megkenjük a felvert tojással, és átlósan összefogjuk a tésztasarkokat úgy, hogy középen összenyomjuk. Tetejét lekenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kicsivuk, 2007. okt. 24. 12:41
A dióval töltött mazsolás- lekváros batyu elkészítési módja és hozzávalói.