Húsgombócok-karfiolmártásban! recept
A Húsgombócok-karfiolmártásban! hozzávalói:A húsgombóshoz:
1kg darálthús
20dkg rizs
ételízesítő
reszelt-vöröshagyma
kevés fokhagyma granulátum vagy fokhagyma átnyomva
2 tojás
bors,ízlés szerint
A mártáshoz:
1kg karfiol
1/2 nagydobozos tejföl
2ek finomliszt
Ízesíteni:
Petrezselyemzöld,kapor,lestyán(szárított is jó bele)
A Húsgombócok-karfiolmártásban! elkészítési módja:
Elkészítem a húsgombócokat a szokásos módon: Darálthús,rizs,tojások,hagyma,fokhagyma,ételízesítő,bors(aki szereti) összedolgozom!Állni hagyom! Felteszem a karfiolrózsákat 2l vízben főni,mikor már puha leveszem a tűzről és merülőmixerrel összeturmixolom!Teszek bele ételízesítőt és a formázott húsgombócokat! Szépen puhára főzöm a gombócokat is,majd a lisztből és tejfölből habarást készítek ezzel sűrítem be a mártást,ízesítem még petrezselyemzölddel.kaporral és egy leheletnyi lestyánnal!Összefőzöm a habarást és zöldfűszereket és már tálalható is!
Nagyon kiadós laktató étel!:-))
Azok a gyerekek akik nem ették szívesen a karfiolt ezt megszokták enni!
Jóétvágyat!:-D
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f5302bda64, 2008. okt. 2. 17:37
A húsgombócok-karfiolmártásban! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.