Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sárgarépás, hússal rakott karfiol recept

Sárgarépás, hússal rakott karfiol recept

A Sárgarépás, hússal rakott karfiol hozzávalói:
1 nagyobb fej karfiol
6-7 db sárgarépa
ételízesítő,1dl víz
0,5 kg darált hús
1 fej hagyma
ételízesítő, őrölt bors
2 db nyers tojás
1 nagy pohár 12 %-os tejföl
reszelt sajt


A Sárgarépás, hússal rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt és sárgarépát megtisztítottam, rózsáira szedtem illetve ferdén feldaraboltam, megmostam, rászórtam az ételízesítőt, kb. 1 dl vizet aláöntöttem és főni tettem. Amíg főtt, előpároltam a húst. Teflon bevonatú serpenyőt melegítettem elő, amikor felforrósodott, beleraktam a darált húst, állandóan kevergetve fehéredésig sütöttem, majd hozzátettem a felkockázott hagymát, ételízesítőt, őrölt borsot és addig sütöttem míg már pirulni kezdett. Egy kisebb tepsibe szűrőlapáttal beleszedtem a zöldségeket, egyenletesen elterítettem rajta az elősütött húst. A két tojást elhabartam 4 evőkanál 12 %-os tejföllel, jól összeturmixoltam és a rakottasra öntöttem. Tetejére simítottam a maradék tejfölt, sajtot reszeltem rá, és az előmelegített sütőbe toltam. Addig sütöttem, míg szép barna lett, majd felkockázva tálaltam.

Nagyon finom, nem hizlal!:)


Kategória: Húsételek receptjei


A sárgarépás, hússal rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook