Sárgarépás, hússal rakott karfiol recept
A Sárgarépás, hússal rakott karfiol hozzávalói:1 nagyobb fej karfiol
6-7 db sárgarépa
ételízesítő,1dl víz
0,5 kg darált hús
1 fej hagyma
ételízesítő, őrölt bors
2 db nyers tojás
1 nagy pohár 12 %-os tejföl
reszelt sajt
A Sárgarépás, hússal rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt és sárgarépát megtisztítottam, rózsáira szedtem illetve ferdén feldaraboltam, megmostam, rászórtam az ételízesítőt, kb. 1 dl vizet aláöntöttem és főni tettem. Amíg főtt, előpároltam a húst. Teflon bevonatú serpenyőt melegítettem elő, amikor felforrósodott, beleraktam a darált húst, állandóan kevergetve fehéredésig sütöttem, majd hozzátettem a felkockázott hagymát, ételízesítőt, őrölt borsot és addig sütöttem míg már pirulni kezdett. Egy kisebb tepsibe szűrőlapáttal beleszedtem a zöldségeket, egyenletesen elterítettem rajta az elősütött húst. A két tojást elhabartam 4 evőkanál 12 %-os tejföllel, jól összeturmixoltam és a rakottasra öntöttem. Tetejére simítottam a maradék tejfölt, sajtot reszeltem rá, és az előmelegített sütőbe toltam. Addig sütöttem, míg szép barna lett, majd felkockázva tálaltam.
Nagyon finom, nem hizlal!:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 7. 16:44
A sárgarépás, hússal rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.