Sertés szűzpecsenye Budapest módra recept
A Sertés szűzpecsenye Budapest módra hozzávalói:80 dkg szűzpecsenye
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
1-1 fej lila és vöröshagyma
1 csík füstölt szalonna
2-2 paprika, paradicsom
20 dkg gomba
15 dkg zöldborsó
só, bors, paprika
A Sertés szűzpecsenye Budapest módra elkészítési módja:
A szűzpecsenyéből ujjnyi vastag szeleteket vágtam, sóztam,borsóztam. A raguhoz, minden hozzávalót, egyformára felkockáztam, majd ebben a sorrendben sütöttem: először a szalonnával kezdtem, ehhez hozzáadtam a hagymát, amikor már üvegesre sült, hozzáadtam a paprikát, borsót, paradicsomot, gombát, sóztam, borsóztam, meghintettem pirospaprikával, letakarva, lassú tűzön puhára főztem, ami kb. 10 percet vett igénybe. Külön, a vajat az olívaolajjal összemelegítettem, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen kisütöttem benne. Az elkészült raguval tálaltam.
Az eredeti receptben, libamájjal dúsítják, de nélküle is nagyon finom!:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 6. 15:11
A sertés szűzpecsenye budapest módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.